Uczniowie Liceum Ogólnokształcącego im. B.Ch. w Adamowie na wybranych lekcjach przedsiębiorczości oraz w ramach zajęć pozalekcyjnych rozwijali cenne umiejętności jako uczestnicy projektu „Młodzi Przedsiębiorcy”, realizowanego przez Fundację Regionalne Inkubatory Przedsiębiorczości w partnerstwie z Powiatem Łukowskim, Stowarzyszeniem Przedsiębiorców Ziemi Łukowskiej i Łukowskim Stowarzyszeniem Rozwoju.
Program obejmował m.in. warsztaty z przedsiębiorczości dla uczniów pt.: „Ja o sobie i Ty o mnie – warsztat z autoprezentacji”; warsztaty dla nauczycieli pt.: „Podstawy przedsiębiorczości w akcji”; wizyty studyjne w zakładach pracy oraz konkurs „Mój pierwszy biznes”. Jedna z lekcji przedsiębiorczości odbyła się w firmie Pinguin Foods Polska - Zakład Produkcyjny w Adamowie. Uczniowie z nauczycielem przedmiotu Jadwigą Osińską, spotkali się z przedstawicielem tej firmy p. Stępniakiem, który zaprezentował strukturę organizacyjną, sprzęt, nowe technologie i organizację pracy. Uczniowie bezpośrednio zetknęli się ze środowiskiem pracy i zdobyli praktyczną wiedzę o czynnościach i warunkach ich wykonywania.
Więcej o projekcie na stronie www.portalinicjatyw.pl